Rapkoning Zwangere Guy opnieuw op podium Couleur Café

© Kevin Van den Panhuyzen
| Zwangere Guy op de Red Stage vorig jaar

Romeo Elvis, Caballero & JeanJass en Le 77 staan al op de affiche van Couleur Café 2020. Daar komt Zwangere Guy nu bij. "Het soort thuismatch waar nog lang zal over gesproken worden."

"The return of the king", zo kondigt Couleur Café de komst van Zwangere Guy aan. De podia van Couleur Café in het Ossegempark kent ZG als geen ander. In 2017 stond hij met Niveau 4 op de Green Stage, net als het jaar ervoor. Met Stikstof stond hij in 2018 opnieuw op de Green Stage - dit keer niet meer met Niveau 4 - en vorig jaar liet hij de grotere Red Stage ontploffen.

Dat kan hij dit jaar opnieuw doen. "Zijn teksten komen aan als een machete, de beats als een sloophamer, zijn kenmerkend gevoel voor humor doet de rest", klinkt het bij de organisatie van Couleur Cafe.

Het jaar van Zwangere Guy

Vorig jaar was Zwangere Guy verkozen tot 'Brusseleir van 't joêr'. Voor een dag was hij ook BRUZZ-hoofdredacteur en in 2019 bracht hij twee nieuwe albums uit, Wie is Guy? en Brutaal. Ze moeten nog uitgereikt worden, maar ZG werd ook genomineerd voor maar liefst zeven MIA's.

De organisatie van Couleur Café had dus geen keuze en moest de Brusselse rapkoning opnieuw uitnodigen voor deze editie van het festival, "het soort thuismatch waar nog lang zal over gesproken worden", aldus de organisatie. De affiche begint nu ook stilaan meer vorm te krijgen.

Liefhebbers van het betere rapwerk zullen zeker aan hun trekken komen. Naast ZG komen ook Roméo Elvis, Caballero & JeanJass, Le 77 en Brihang. Eerder werden Shaggy en Youssou N'Dour al aangekondigd, net als enkele andere beloftevolle namen.

Dit jaar vindt Couleur Café plaats van vrijdag 26 tot en met zondag 28 juni. Dagtickets kosten 48 euro, een ticket voor drie dagen kost 95 euro, of 109 euro met een kampeerplaats.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?