Zwangere Guy grote slokop met 7 nominaties voor MIA's

© Kevin Van den Panhuyzen

Zwangere Guy is dit jaar de grote slokop wat betreft de nominaties voor de Music Industry Awards, beter bekend als de MIA's. Het Brusselse hiphopfenomeen maakt kans op een beeldje in liefst zeven categorieën. Het genre 'urban' breekt trouwens definitief door: naast Zwangere Guy sleepten ook Brihang, Roméo Elvis en blackwave. nominaties in de wacht.

De Brusselse artiesten scoren ook goed op nationaal niveau. Zwangere Guy (beste album, nederlandstalig, solo man, urban, auteur, live act en videoclip) haalde het in aantal nominaties net voor de Gentse Brusselaar Brihang (zes nominaties) en Angèle (vijf nominaties). Vreemde eend in de bijt is de Gentse indierockband Balthazar (vijf nominaties).

In de categorie 'beste album' nemen Zwangere - Brusseleir van 't joêr - Guy en Brihang het op tegen de Brusselse dj Lost Frequencies. De vierde kanshebber is Balthazar. In de categorie 'hit van het jaar' leiden Angèle en Roméo Elvis ("Tout Oublier") de dans. Ook Dimitri Vegas & Like Mike ("Instagram"), Regi & Milo Meskens ("Ordinary") en Tourist LeMC feat. Raymond van het Groenewoud ("Spiegel") dingen naar de prijs.

Lifetime Achievement voor Arno

Meer dan een derde van de nominaties gaat naar artiesten met een Nederlandstalig repertoire. Niet enkel de Nederlandstalige hiphop van Zwangere Guy, Brihang en Tourist LeMC doet het erg goed. Ook Clouseau, Niels Destadsbader, Bart Kaëll, Dana Winner, Willy Sommers, Ertebrekers, Het Zesde Metaal en Miguel Wiels zijn in één van de achttien categorieën genomineerd.

Het publiek kan vanaf vrijdag tot en met zondag 8 december stemmen voor zijn favoriet in de categorieën 'album', 'alternative', 'dance', 'doorbraak', 'groep', 'Nederlandstalig', 'pop', 'solo vrouw', 'solo man', 'urban', 'Vlaams populair' en 'hit van het jaar'. De muzieksector heeft het laatste woord in zes categorieën.

De MIA's worden op donderdag 6 februari 2020 voor de dertiende keer uitgereikt. Brusselaar Arno Hintjens krijgt dan ook een Lifetime Achievement Award voor zijn muzikale carrière.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?