© Kevin Van den Panhuyzen | Zwangere Guy op de Red Stage tijdens Couleur Café (archiefbeeld)

Zwangere Guy grote winnaar op Red Bull Elektropedia Awards

LG
© BRUZZ
13/11/2019

Zwangere Guy heeft woensdagavond zowat al zijn nominaties op de Red Bull Elektropedia Awards verzilverd. Hij kreeg goud voor 'Best Album' (Wie is Guy?), 'Best Song' (Gorik Pt. 1) en 'Best Live Act'. De Brusselse rapper werd daarnaast ook verkozen tot Artist of the Year.

Alleen in de categorie 'Best Video' moest Zwangere Guy de duimen leggen voor Angèle, de grote winnares van vorig jaar. Het Brussels popfenomeen won voor de videoclip van Balance ton quoi.

Romeo Elvis volgt Zwangere Guy op qua 'Best Album', maar ook andere Brusselaars waren goed vertegenwoordigd in de nominaties.

Brihang, Hamza en Martha Da'ro werden genomineerd, en ook Brusselse clubs als FFORMATT en NOT IN CLUB vielen net niet in de prijzen. De enige andere artiest die meer dan één keer in de prijzen viel, was Martha Da’ro. Het alter ego van actrice Martha Canga Antonio versloeg andere aanstormende talenten in de categorie 'Fresh on the Scene', terwijl haar producer Willem Ardui (blackwave) de titel van Best Producer opgespeld kreeg voor het nummer Sugarman.

Dj-vrouwen boven

Een andere grote verrassing van de avond was dat de top drie van de Belgian DJ Top 100 voor het eerst enkel uit vrouwen bestaat: Charlotte de Witte, Amelie Lens en AliA. Ook de hoogste nieuwkomer was een vrouw: Lola Haro.

Tot slot voerde de Gentse club Kompass voor het tweede jaar op rij de Belgian Club Top 30 aan. Al blijft Brussel wel hét nightlifemekka met maar liefst negen etablissementen in de top dertig.

In totaal brachten dit jaar 27.478 mensen hun stem uit voor de Red Bull Elektropedia Awards.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Cultuurnieuws, Muziek, Red Bull Elektropedia Awards, Zwangere Guy, Angèle, Flagey, Martha Da'ro, Angèle Van Laeken

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie