Coronavirus nekt Wheelchairity: 'Misschien light-versie in augustus'

© David Simoens via Wheelchairity
| Wheelchairity organiseert heel wat activiteiten die festivalgangers confronteren met de beperkingen van een rolstoel.

Door de coronacrisis kan de negende editie van Wheelchairity op 23 mei niet plaatsvinden. Het sympathiekste festival van Brussel, ten voordele van mensen met een fysieke beperking, hoopt op het einde van de zomer wel iets te organiseren. "We bestuderen of een light-versie mogelijk is", zegt organisator Lei Vierendeels aan BRUZZ.

De gemeente Jette trok afgelopen weekend met pijn in het hart een streep onder Wheelchairity. "We hebben er alle begrip voor", reageert Vierendeels. "Het is een beslissing genomen om in tijden van Covid-19 de veiligheid van iedereen te kunnen garanderen."

De organisatoren bekijken of ze aan het einde van de zomer een light-versie van het festival kunnen organiseren. "Het zal geen volwaardige Wheelchairity zijn, maar hopelijk toch met een aantal optredens en activiteiten. Het echte event bewaren we voor in 2021. We zullen dan dubbel zoveel goede ideeën hebben."

Leven met fysieke beperking

Wheelchairity is een festival voor jong en oud in het Poelbos in Jette. Jonge en meestal ook lokale artiesten verzorgen er de line-up. Daarnaast kan je er allerlei rolstoelsporten uitproberen of naar een optreden van rolstoeldansers kijken. Zo willen de organisatoren sensibiliseren over de moeilijkheden van het leven met een fysieke beperking

De opbrengst van Wheelchairity gaat naar projecten die deze kwetsbare groep ondersteunen. "Zij krijgen deze hulp dit jaar niet. En dat is jammer, want het is een kwetsbare groep die vaak in sociaal isolement leeft. Zeker nu voelen zij zich vaak vergeten. We bekijken hoe we ons op andere manieren kunnen inzetten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?