'Design is the answer' tijdens Brussels Design September

© Belga
05/07/2022
Updated: 13/09/2022 08.55u

Vanaf deze dinsdag, neemt Brussels Design September opnieuw galerijen, musea, ateliers, gedeelde ruimtes en winkels over in de hoofdstad. Met als thema "Design is the answer" wil het aantonen dat een object niet alleen nuttig moet zijn, maar ook ecologisch en duurzaam.

Design moet er voor iedereen zijn, dat is wat Brussels Design September duidelijk wil maken. Het materiaal van het product, maar ook de toepassing en de impact op de gebruikers zijn steeds meer van belang. Tijdens het designfestival staan daarom ondernemers die actief zijn in upcycling en circulair en collaboratief design in de kijker.

Het Arts & Crafts parcours van deze editie belicht initiatieven waarbij restauratie en hergebruik centraal staan. Brussels Design September wil het publiek doen nadenken over het behoud, de opwaardering of de herbestemming van design. De bezoekers kunnen kennismaken met designers, ambachtslui of wetenschappers en hen vragen stellen over allerlei actuele thema's, zoals het gebruik van onze energiebronnen, mobiliteit en ecologische uitdagingen.

In het weekend van 24 en 25 september vindt de Contemporary Design Market plaats en wordt de Belgische en Brusselse diversiteit in de kijker gezet. De eregast is Studiokhachatryan uit Molenbeek en de jonge eregast is Thibeau Scarcériaux uit Herent. Op 24 en 25 september vindt ook de 20ste editie van de Brussels Design Market plaats en kunnen de liefhebbers duurzame vintage- en tweedehandsobjecten op de kop tikken.

Brussels Design September begint op dinsdag 13 september en eindigt op 30 september.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie