Eerste editie Brussels Podcast Festival schiet volgend weekend uit de startblokken

Het Brussels Podcast Festival is komend weekend van vrijdag 28 februari tot en met zondag 1 maart toe aan zijn eerste editie. In Atelier 210 in Etterbeek kunnen liefhebbers en professionals van a tot z ontdekken wat dit steeds populair wordende medium inhoudt, en hoe een podcast tot stand komt.

Een podcast is een geluidsopname die op het internet wordt gezet, zodat die overal - op je smartphone, in de auto of op je pc - beluisterd kan worden. De podcast is een samentrekking van "iPod" en "broadcast" en ontstond in de VS, waar het al een tijd erg populair is.

Sinds kort vinden ook de toonaangevende media in zowel Franstalig, als Nederlandstalig Belgiƫ de weg naar podcasts. Voor de organisatoren was het dus hoog tijd om het eerste Brussels Podcast Festival te organiseren en dieper in te gaan op twee belangrijke thema's: de native podcasts die gemaakt zijn buiten de context van een radioprogramma en de originele radioproductie.

Het programma van het Brussels Podcast Festival richt zich zowel tot liefhebbers van het genre als tot professionals binnen radioproductie, de journalistiek of de cultuursector. Er zijn open luistersessies, maar ook Blow Out-sessies waarbij het publiek in een volledig donkere kamer naar een podcast luistert. Tijdens workshops, debatten en conferenties worden onderwerpen zoals de relatie tussen feminisme en podcasts of het economisch model van podcasts aangekaart en natuurlijk zijn er ook live-opnames.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?