Eerste editie Zomer Carrousel d'Eté in Ukkel

© Facebook Zomer Carrousel d'été

Van 18 juli tot 30 augustus 2020 verwelkomt Ukkel de eerste editie van de Zomer Carrousel d’Été. Dat is een cultureel parcours waarbij deelnemers getrakteerd worden op allerlei animaties in een omgeving die aangepast werd aan de uitzonderlijke gezondheidstoestand. Op het programma: muziek, dans, theater, circus, verhalen en ook enkele verrassingen.

Volgens de organisatoren is Zomer Carrousel d'Eté de ideale gelegenheid om de minder bekende groene ruimten van Ukkel te ontdekken en in de volle natuur te wandelen.

De acht Carrousels die door de gemeente en haar partners georganiseerd worden, bieden vijf feestelijke gezinsactiviteiten aan. Zowel een muziekshow, luchtacrobatiek in doeken, improvisatie, circus en acrobatie, interactief theater, een workshop rond strips, verhalen, en een jazzconcert staan op het programma.

Elke Carrousel heeft bovendien specifieke kenmerken, zoals de Carrousel voor de allerkleinsten of de Carrousel gericht op stedelijke uitdrukkingen: de 'Urban Carrousel'. Het publiek is verdeeld in kleine groepjes, "draait" van de ene activiteit naar de andere en valt naar eigen zeggen van de ene verbazing in de andere.

Alle activiteiten zijn aangepast aan een breed doelpubliek om zo goed mogelijk te beantwoorden aan de wensen van iedereen, met momenten om te delen rond gemeenschappelijke avonturen. De Zomer Carrousel d’Été sluit af met de Feestcarrousel en de fanfare van Fanfoireux, die met frisse composities het publiek wil doen dansen en zingen.

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht via cultuur@ukkel.brussels of op 02/374.74.14 of 02/348.68.32. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?