Festival Brosella lokt 10.000 bezoekers naar Ossegempark

© Belga
04/07/2022

De 46ste editie van het jazzfestival Brosella streek afgelopen weekend neer in een zonovergoten Ossegempark in Brussel. Het verrassende en brede aanbod van jazz, 'urban etno' en folk klonk voor 10.000 bezoekers als muziek in de oren tijdens het drie dagen durende festival.

De openingsavond op vrijdag zette Brosella in het teken van de 100ste verjaardag van Toots Thielemans (1922-2016). Jong toptalent Eliott Kneuts mocht het festival openen met een hommage aan Toots en ook pianist Jef Neve en trompettist Teus Nobel eerden de wereldbekende Belgische mondharmonicaspeler.

Op zaterdag was het de dag van de 'urban etno'. Bab L'Bluz zorgde voor een van de hoogtepunten met eigen interpretaties van Marokkaanse blues en hedendaagse populaire muziek. Na een carrière van 22 jaar deed Lo Còr de la Plana het Groentheater daveren tijdens hun allerlaatste concert.

Zondag was jazzdag, en eentje met een gevarieerd programma. Er was de jazzinterpretatie van de muziek van Bach door Jean-Paul Estiévenart of de harpjazz van Brandee Younger. De afsluiter was een last minute vervanging. Nadat het optreden van Jaga Jazzist door overmacht niet kon doorgaan, zorgde het energieke en eclectische duo Lander & Adriaan voor een spetterend einde van Brosella.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni