| Les Ardentes, dit jaar in Luik

Festival Les Ardentes overweegt verhuizing naar Brussel

KVDP
© BRUZZ - Belga
08/07/2019

Er is een kleine kans dat Les Ardentes, een van de grootste muziekfestivals in Wallonië, volgend jaar naar Brussel komt. De organisatoren halen de Heizel aan als mogelijke locatie.

Les Ardentes, na Dour het grootste festival in Wallonië, vond afgelopen weekend plaats en telde 100.000 bezoekers die voor headliners als Romeo Elvis en Black Eyed Peas zijn gekomen. Het festival vindt plaats aan de oevers van de Maas in Luik, maar heeft volgens de organisatoren zijn verzadigingspunt bereikt.

Daarom koesteren ze plannen om te verhuizen naar de Luikse deelgemeente Rocourt. Het stadsbestuur heeft daarvoor reeds zijn principeakkoord gegeven, maar de site ligt nog niet helemaal vast. "Er is 80 tot 85 procent kans dat het festival volgend jaar in Rocourt plaatsvindt", zegt organisator Gaëtan Servais aan RTBF. "Maar als we tegen september geen zekerheid hebben, moeten we een andere locatie zoeken."

Heizel

"Als we een stedelijk, cultureel platform willen uitbouwen dat Frankrijk met Franstalig België verbindt, is Brussel een evidentie", zegt de organisator over het alternatief. "Het Heizelplateau is ons plan B."

Zondagavond raakte bekend dat de Franse holding Fimalac, gesticht en nog steeds bestuurd door miljardair Marc Ladreit de Lacharrière, voor 49 procent eigenaar is geworden van het Luikse muziekfestival. Servais en Lamproye houden 51 procent van Les Ardentes in handen. De Franse investering moet hun de ruimte geven te groeien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Events & Festivals, Les Ardentes, Muziekfestival, Heizel, Heizelplateau, Heizelsite

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni