Kanal, in de voormalige Citroëngarage aan het Saincteletteplein

| Kanal, in de voormalige Citroëngarage aan het Sainctelette- en IJzerplein. De ingang van het museum ligt evenwel aan de Akenkaai, om de hoek.

Een festival, dat van start gaat met een buurtfeest op vrijdag 21 juni, sluit het eerste jaar Kanal af. Het kunstencentrum in de oude Citroëngarage aan het IJzerplein gaat daarna voor drie jaar dicht voor werken.

Kanal Brut, zo heet het kunstencentrum voorlopig om de rudimentaire en experimentele vorm van het nieuwe museum te benadrukken, sluit begin juli definitief de deuren. Drie jaar later moet op dezelfde plek het nieuwe Kanal Centre Pompidou verschijnen. Het grotere, volwassene museale broertje van Brut, zeg maar.

Om het eerste jaar van Kanal feestelijk af te sluiten, geeft het museum in spe een groot feest. Er is zelfs gedacht aan mensen die vrezen dat ze niet veilig thuis zullen geraken: je kan blijven pitten in de oude garage in de nacht van 22 op 23 juni. Er zullen die avond ook (dans)voorstellingen en concerten zijn.

Het wordt voor de fans de laatste keer om de Citroëngarage in haar huidige vorm te zien. Het hele gebouw gaat drie jaar dicht voor een ingrijpende renovatie. Wie wil kan wel een stukje garage tegen een prijsje mee naar huis nemen. Op 29 juni, vlak voor de sluiting, is er een veiling van objecten uit de Citroëngarage.

> Festival Kanal
21 - 30 juni
Kanal Brut
Akenkaai 1000 Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Events & Festivals, Kanal, Kanal Brut, Kanal Centre Pompidou, Citroëngarage

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni