Foorkramersfamilie organiseert mini-kermis op Flageyplein

© Lara Decrae
| Meneer Fenocchi is bezig met de opstelling van zijn attractie op het Flageyplein.

De foorkramersfamilie Fenocchi heeft dan toch een locatie gevonden om twee kermisattracties op te zetten. Nu de Zuidfoor niet doorgaat, hebben de forains van de burgemeester van Elsene toestemming gekregen om een draaimolen en viskraam naast frietkraam 'Frit Flagey' te plaatsen.

De locatie op het Flageyplein valt niet onder de zestien plaatsen die de Stad Brussel voorstelde aan de forains, maar de familie foorkramers Fenocchi diende toch een aanvraag in bij de gemeente Elsene om er hun attracties te mogen opstellen.

“Normaal staan we hier elk jaar in mei op de lentekermis,” legt meneer Fenocchi uit. “Dus de gemeente kent ons al.” De attracties van de familie liggen intussen al bijna een jaar stil, aangezien ook de Zuidfoor uiteindelijk niet mocht plaatsvinden.

“Omdat het hier maar om twee kleine attracties gaat, is het perfect mogelijk om alle maatregelen te respecteren,” zegt Christos Doulkeridis (Ecolo), burgemeester van Elsene. “Dus ik zie het probleem er niet van in.” Vrijdag gaat de mini-foor van start. “We hebben geluk dat de burgemeester hier niet even hard is afgeschrikt door de annulatie van de Zuidfoor als bij andere gemeenten,” aldus Fenocchi.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?