Foorkramers passen voor gespreide kersmisplaatsen

© PhotoNews
| De Brusselse Zuidfoor.

Vanaf 15 augustus zullen forains voorlopig vier van de zestien aangeduide locaties in Brussel gebruiken. Er werden twaalf aanvragen ingediend, maar nog niet iedereen kreeg een vergunning.

De Stad Brussel duidde zestien locaties aan die van 15 augustus tot 15 september 2020 door foorkramers gebruikt mogen worden. Een aanvraag indienen kon tot maandag 10 augustus.

Maar van de zestien voorziene kermisplaatsen worden er voorlopig maar vijf gebruikt. "Het gaat om een eerste golf van vergunningen die werden verleend. We blijven de aanvragen analyseren om het aanbod te verhogen. Maar niet alle 120 forains zullen een plaatsje toegewezen krijgen. Daarvoor ontbreekt men aan de nodige capaciteit", aldus Aurore Borrens van het Kabinet Maingain.

In totaal werden zo'n honderdtwintig foorkramers verwacht op de Zuidfoor. Daarvan dienden er dus voorlopig maar twaalf een aanvraag in. Vijf foorkramers kregen al een plaats aangewezen. Op het Margaretasquare, de Floralaan, de Kapellemarkt (2) en het Louis Steens plein in Laken zal je vanaf 15 augustus een kraam of twee terugvinden. Het gaat voornamelijk om kinderkramen.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?