Stad Brussel maakt plaats voor foorkramers

© PhotoNews
| Schietkraam op de Zuidfoor.
Updated: 08-08-2020 - 12:05

De Stad Brussel doet dan toch een concreet voorstel voor de foorkramers. Zestien locaties, verspreid over de hele stad, worden voor hen beschikbaar gesteld. De foorkramers waren boos nadat Close (PS) eerder besloot de Zuidfoor te annuleren na de heropflakkering van het virus.

De Stad Brussel heeft zestien individuele en tijdelijke kermisplaatsen aangeduid die bezet mogen worden van 15 augustus tot 15 september 2020.

"Het is belangrijk om de foorkramers perspectief te bieden, na de annulatie van de Zuidfoor door de opflakkering van het virus," verklaart schepen Fabian Maingain (Défi) in La Capitale. De schepen hoopt dat andere gemeenten vergelijkbare initiatieven zullen ondernemen.

'Beter dan niets'

De locaties zijn verspreid over het hele territorium van Brussel Stad. Zeven locaties bevinden zich in de vijfhoek, zes in Laken, en drie in de Europese wijk.

Patrick De Corte, vertegenwoordiger van de Brusselse foorkramers, is tevreden. "Dankzij die nieuwe toegeving zullen zo'n vijftig foorkramers toch nog iets aan deze zomer overhouden," zegt hij. "De burgemeester en schepen Maingain hebben hard gewerkt om dit mogelijk te maken, en daar ben ik dankbaar voor."

Verschillende locaties

Een gevolg van deze nieuwe maatregel is wel dat zo'n vijftig andere foorkramers in de kou zullen blijven staan. "Helaas, niet iedereen zal van dat plan kunnen genieten, maar ik blijf erbij, dit is beter dan helemaal niets." In totaal werden zo'n honderdtwintig foorkramers verwacht op de Zuidfoor.

Om in aanmerking te komen voor een plekje in de stad, moeten foorkramers zich wel specialiseren in volgende categorieën: draaimolen, cakewalk, schieten, loopattractie, vaardigheidsspel, spel, kinderattractie. Een aanvraag indienen kan nog tot maandag 10 augustus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?