Zinneke Parade 2018

| Op de Zinneke Parade 2018 was het thema 'illegal'.

'Gezichtsbedrog' wordt het thema van Zinneke Parade 2022

ZM
© BRUZZ
23/12/2020

Met 4.003 stemmen maakt de Zinneke Parade haar thema ‘gezichtsbedrog’ voor 2022 nu al bekend. De tweejaarlijkse optocht moest het dit jaar met een digitale versie stellen, maar de organisatie hoopt in 2022 toch opnieuw de straten te kunnen omtoveren in een groot feest. De thema’s die het niet hebben gehaald zijn ‘golf’, ‘circulatie’, ‘maskerade’ en ‘planten’.

“Zinneke gooit haar procedures overboord en maakt het thema van de Zinneke Parade nu al bekend”, stond vandaag te lezen in een persbericht. “Het is voor iedereen een heel turbulent jaar geweest en we wilden 2020 afsluiten met fijner nieuws”, licht communicatieverantwoordelijke Manon Kanjinga Janssen toe. “Het thema geldt als een gezamenlijk uitkijkpunt voor de Brusselaars.”

Een twaalfkoppige jury stelde in september de vijf mogelijke thema's voor. Wat we precies van het gekozen thema ‘gezichtsbedrog’ mogen verwachten is nog niet helemaal duidelijk, want dat hangt helemaal af van de artistieke samenwerkingen en de deelnemers zelf. Het team van Zinneke gelooft dat de thema’s die worden uitgekozen min of meer samenvallen met wat er leeft in de samenleving “op dit moment, of soms op profetische wijze.”

Ten vroegste in 2022

Dit jaar zou een speciale editie geweest zijn van de Zinneke Parade, want de optocht bestaat exact twintig jaar, maar corona noopte de organisatie tot een digitale versie. Het thema was in 2020 'wolven'. Het is nog niet zeker wanneer precies de volgende Zinneke Parade zal doorgaan, maar de optocht komt er sowieso pas in 2022. “Wij werken op het tempo van een biënnale. Er kruipt meer werk in de Zinneke Parade dan mensen zouden denken en dat vraagt tijd”, zegt Janssen.

“De gevolgen van covid vallen niet alleen op onze schouders, maar de hele culturele sector lijdt eronder. Het is nog afwachten hoe alles loopt.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Events & Festivals, thema, zinneke parade 2022

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni