Harmonieën en orkesten spelen Toots Thielemans doorheen de hoofdstad

© Belga
30/04/2022

Toots Thielemans wordt deze zaterdagnamiddag in Brussel op verschillende pleinen herdacht en gevierd. In samenwerking met de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie (Vlamo) spelen harmonieën en orkesten uit Vlaanderen concerten van hun eigen muziek, aangevuld met enkele speciale bewerkingen van Toots-nummers.

Op de Kunstberg, het Muntplein, het Beursplein, en het Sint-Katelijneplein weerklinkt muziek. De muzikanten van orkesten en harmonieën zitten er neer terwijl voorbijgangers er ook mogen plaatsnemen of blijven staan om te luisteren naar de zoete tonen die uit hun instrumenten komen. Voor de Berchem's Music Band, die op het Sint-Katelijneplein speelde, was dit zelfs het eerste concert sinds maart 2020.

Toots Thielemans zou afgelopen vrijdag zijn 100ste verjaardag gevierd hebben en dat wordt een heel weekend lang niet vergeten in de hoofdstad. Op zaterdagavond is er in het Jazz Station het concert "Toots Revisited", onder leiding van zijn vroegere pianist en vriend Michel Herr.

Zondag 1 mei wordt in de namiddag het Tootsconcerto, geschreven door Ronald Schoelinck, uitgevoerd in het Brusselse conservatorium.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni