Herbeleef hier de lasershow op oudejaarsnacht

Geen vuurwerk dit jaar, maar wel een lasershow op oudejaarsnacht. Drie kwartier lang flitsten laserstralen door de donkere hemel tijdens de overgang van het oude naar het nieuwe jaar. In het laatste kwartier voor middernacht vertoonde ook een koorddanseres haar kunsten hoog in de lucht op de Heizelvlakte.

Vanaf vier verschillende locaties in de stad flitsten de laserstralen door de lucht: Brussels Expo, de Zuidtoren, The Hotel en Central Plaza. De reikwijdte van de lasers was tot twaalf kilometer. Tegelijkertijd konden mensen online de show van dichterbij volgen. Die werd gefilmd vanuit verschillende camerastandpunten, waaronder een drone.

In het laatste kwartier voor middernacht vertoonde koorddanseres Johanne Humblet van de groep 'Les Filles due Renard Pâle' haar kunsten. Dat deed ze op een touw dat hoog in de lucht was gespannen tussen Paleis 2 en Paleis 10 op de Heizel.

De show moest het traditionele vuurwerk vervangen dat normaal wordt afgestoken met oudejaarsnacht. Burgemeester Philippe Close (PS) stond erop dat ook het coronajaar 2020 met een positieve noot zou worden afgesloten. “Niets organiseren is nooit aan de orde geweest,” zei hij eerder al tegen BRUZZ.

“De burgemeester wil de Brusselaars met dit feestelijke moment bedanken voor de inspanningen die ze al maanden doen,” zegt Marina Bresciani van Brussels Major Events die de show heeft georganiseerd.

Brussel is niet de enige stad die besliste het vuurwerk te vervangen door een lasershow. Ook in de Duitse hoofdstad Berlijn keken mensen rond middernacht naar een lasershow, net als in Dubai.

De hele lasershow kun je hier herbekijken.

In het laatste kwartier voor middernacht was het tijd voor de 'verrassing' van de avond: een koorddanseres die haar kunstjes deed met het Atomium en de Heizelpaleizen op de achtergrond.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?