| Horst Arts & Music organiseert deze zomer twee Open Air evenementen

Horst komt met eerste open-air-evenementen in Vilvoorde

AAB
© BRUZZ
19/05/2022

Horst Arts & Music organiseert na het festival van eind april ook twee zomerse open-air-events in Vilvoorde. De evenementen worden georganiseerd binnen het kader van de Act of Breathing-tentoonstelling. Bezoekers kunnen er elektronische dj-sets, talks en andere optredens verwachten.

Voor Horst is het de eerste editie van de open-air-events. Die vinden plaats op de Asiat-site in Vilvoorde, een voormalige militaire locatie die Horst eerder al gebruikte voor het Horst Arts & Music Festival. Twee zaterdagen lang, op 18 juni en 30 juli, worden bezoekers uitgenodigd om zich te verdiepen in de Horst Exhibition en los te gaan op elektronische muziek.

De evenementen worden georganiseerd in het kader van de Act of Breathing-tentoonstelling, een verzameling kunstwerken van verschillende artiesten. Deze expo loopt van 12 mei tot 31 juli op de Asiat-site en in Cinematek in Bozar.

Het eerste evenement 'Summer Opening' zal doorgaan op 18 juni. De 'Exhibition Closing' wordt op 30 juli georganiseerd en dient als groot afsluitfeest. “Tijdens de twee open airs kunnen bezoekers de kunstwerken in al hun glorie bewonderen,” zegt Cas Van Heukelom, communicatieverantwoordelijke bij Horst.

Op muzikaal vlak kunnen de feestgangers een waaier aan verschillende elektronische muziek verwachten, waaronder Danilo Plessow, Call Super, Z@p, OK Williams, DTM Funk, Nedda Sou, Bona Lea, Ben Kamal, Bjeor, Kuba'97, Gurl, NMSS, Mambele en meer.

Ultima-prijs

Horst Arts & Music ontstond 8 jaar geleden en won recent een Ultima (een van de Vlaamse Cultuurprijzen, red.) in de categorie Architectuur en Toegepaste Kunst. Het doel van de organisatie is om kunst, muziek en architectuur te verenigen.

Horst

| 'Art of Breathing'-tentoonstelling

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni