Irisfeest pakt uit met online- en offlineprogrammatie

© SAH / BRUZZ
| Irisfeest in 2018 (archief)

In het weekend van 8 en 9 mei viert het het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn 32e verjaardag traditioneel met de Irisfeesten. De evenementen vinden door de gezondheidscrisis dit jaar zowel online als offline plaats.

Het Irisfeest hoopt met haar digitale en fysieke activiteiten opnieuw Belgen en Brusselaars samen te brengen op enkele creatieve manieren. Om de Europese wijk en de buurt rond het Flageyplein te (her)ontdekken, krijgt het publiek op de applicatie Totemus toegang tot twee virtuele schattenjachten. Gewone rondleidingen zijn er ook binnen de thema's street art, duurzaamheid of art nouveau.

Concerten en een groot publiek gaan nog altijd niet samen onder de huidige coronamaatregelen. Het Irisfeest zendt in coproductie met RTBF daarom een paar concerten op emblematische locaties online uit.

Waar je wel fysiek kan samen komen, is het See U aan de voormalige kazernes in Elsene. Een twaalftal standjes van de Université Libre de Bruxelles tonen er verschillende projecten van de universiteit.

Wie liever bewegend de stad door trekt kan terecht bij de gewestelijke instellingen van openbaar nut (ION's). Zij organiseren fietstochten langs stadsontwikkelingsprojecten, demonstraties door de brandweer en je kan gaan plasticvissen in een kajak op het kanaal.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?