Irisfeest: Vervoort, Madrane en Vanhengel danken Brusselaars

Minister-President Rudi Vervoort (PS) Minister-President Rudi Vervoort (PS)
© PhotoNews
| Minister-President Rudi Vervoort (PS.)
© PhotoNews
| Minister-President Rudi Vervoort (PS.)

Aangezien de evenementen rond het Irisfeest dit jaar door de coronamaatregelen geannuleerd zijn, richtten Brussels minister-president Rudi Vervoort en de voorzitter en ondervoorzitter van het Brussels Parlement, Rachid Madrane en Guy Vanhengel, zich in een videoboodschap tot de Brusselaars. Ze bedanken hen voor de solidariteit, de moed en de veerkracht die zij de afgelopen maanden hebben getoond.

Het Irisfeest is een jaarlijks feest van het Brussels Gewest dat op en rond de gewestelijke feestdag van 8 mei wordt gevierd. Tijdens het feest, dat 2 tot 3 dagen duurt, worden gratis concerten, straatanimatie en allerlei activiteiten voor het grote publiek georganiseerd.

Maar de 31ste editie van het feest werd omwille van de coronacrisis geannuleerd. Zo besliste het parlement op 24 april dat de traditionele receptie en de opendeurdag geschrapt werden.

'Uitzonderlijke solidariteit en burgerzin'

Guy Vanhengel had lof voor iedereen die de samenleving en de stad hebben laten draaien in deze crisistijd en voor de mensen actief in de zorgsector, die hun uiterste best doen om de crisis te beheersen. Rudi Vervoort wees erop dat de Brusselaars in het verleden reeds uit diepe crisissen geraakt zijn en dat ook in de toekomst zullen doen. "U toont een uitzonderlijke solidariteit en burgerzin", aldus nog de Brusselse regeringsleider.

Parlementsvoorzitter Madrane verwees dan weer naar de spontane hulp aan naasten en buren en naar de talrijke burgerinitiatieven voor de meest kwetsbaren. "Dit Irisfeest zal tonen hoe sterk de veerkracht van de Brusselaars is", besloot ondervoorzitter Vanhengel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?