What remains, een theatervoorstelling van Zoë Demoustier voor Ultima Vez, te zie in Bronks.

| What remains, een theatervoorstelling van Zoë Demoustier voor Ultima Vez, is geselecteerd voor het TheaterFestival.

Juryselectie van ‘toegankelijker’ TheaterFestival bekend

RV
29/05/2023

Het TheaterFestival selecteert elk jaar de “meest belangwekkende, maatschappelijk relevante en de meest vernieuwende voorstellingen” die het voorbije jaar in première gingen. Van 7 tot 17 september zijn die voorstellingen te zien op het festival in Brussel. En er werd dit jaar ook onderzocht hoe het festival toegankelijker kan worden.

In de selectie zitten ook heel wat Brusselaars, zoals het Brusselse dansgezelscap Ultima Vez met hun voorstelling ‘What Remains’, ‘Vake Poes; of hoe God verdween’ van Lisaboa Houbrechts, ‘DARKMATTER’ van Cherish Menzo, GRIP en Frascati Productions, 'Mimi’s Shebeen' van Alesandra Seutin en 'VanThorhout' van Alexander Vantournhout.

“Verzoening tussen generaties, liefde en intimiteit tussen mensen, zorg voor de buitenstaander: ze lopen als een rode draad door onze selectie", aldus het juryrapport.

Het festival zet zijn eerste stappen naar een toegankelijker festival. Dat doen ze onder andere door te werken met een solidaire bijdrage, met prikkelarme voorstellingen, door theaterzalen uit te kiezen die rolstoeltoegankelijk zijn, en door in te zetten op meertalige communicatie.

Het festivalcentrum bevindt zich in KVS BOL. Maar er zullen niet alleen vertoningen zijn in de KVS, ook bij Kaaitheater, BRONKS, Pilar, Beursschouwburg, Zinnema, CC De Factorij, Triënnale GIST & CC ‘T Vondel.

Maandag 29 mei gaat de ticketverkoop van start.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni