| Koningin Mathilde en koning Filip op het Flageyplein.

Koningspaar woont concerten Bal National bij vanop dak BRUZZ-bus

18/07/2023

Koning Filip zit precies tien jaar op de troon. Om dat te vieren, zal hij samen met koningin Mathilde donderdag de concerten op het Vossenplein bijwonen vanop het dak van de BRUZZ-bus.

Naar jaarlijkse traditie trapt Stad Brussel op 20 en 21 juli de festiviteiten voor de nationale feestdag op gang met het bekende Bal National. En zoals ieder jaar brengen BRUZZ en BX1 ook nu het spektakel in beeld, met een rechtstreekse uitzending vanop het Vossenplein.

Op het dak van de BRUZZ-bus zullen onze verslaggevers die avond evenwel plaats moeten ruimen voor hoog bezoek. Niemand minder dan koning Filip en koningin Mathilde nemen daar dan plaats om een deel van de concerten bij te wonen. Ook burgemeester Close (PS) en Bal National-organisator Frank Anthierens zullen het koningspaar op de BRUZZ-bus vergezellen.

856a9c01-whatsappimage2023-07-11at1407071.jpeg

| De BRUZZ-bus op de Grote Markt.

Resto National

Op de nationale feestdag zelf organiseert de Stad Brussel verder vanaf 17 uur ook het Resto National, waar mosselen-met-friet of stoemp met saucissen op het menu staan. Tweehonderdvijftig maaltijden worden ook vrijgehouden voor kansarme Brusselaars.

De toegang tot Bal National is gratis. Voor Resto National betaal je 26 euro mits onlinereservering, of 29 euro ter plekke.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Events & Festivals , Koning Filip , BRUZZ-bus , Bal National

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni