Lakense bandencentrale wordt culturele pop-up ‘De Hangaar’

© GC Nekkersdal
| 'De Hangaar' in Laken

Vanaf woensdag tot en met 23 juli kunnen buurtbewoners op de site van de voormalige bandencentrale 'Vilvorder Pneus' genieten van allerlei gratis activiteiten. In de socio-culturele pop-up 'De Hangaar' organiseert het gemeenschapscentrum Nekkersdal uit Laken filmavonden en –middagen, kindertheater en workshops.

Het initiatief is een samenwerking tussen de private en publieke sector. Voordat Antonissen Development Group in augustus aan het woonproject Laurelle begint, wordt de bestaande loods op de site omgetoverd tot ‘De Hangaar’. “Heel wat gezinnen uit de buurt brengen de zomer door in eigen stad. De vraag naar buurtactiviteiten was dan ook enorm. Door de coronacrisis bleven onze uitgaven in de voorbije maanden beperkt en konden we de vraag van de buurtbewoners beantwoorden," aldus Timo Vantyghem, sociaal cultureel werker bij GC Nekkersdal.

01072020DeHangaarLaken1
© GC Nekkersdal
| 'De Hangaar' in Laken

Elke woensdagavond – met vanavond de eerste – vindt er voor volwassenen een filmavond plaats. ‘s Middags kunnen kinderen er terecht voor workshops, theater en filmnamiddagen. Momenteel zijn er 11 evenementen gepland en kunnen telkens 40 mensen deelnemen. Er wordt een wachtlijst bijgehouden voor het geval de organisatie de capaciteit kan verhogen. Alle activiteiten zijn gratis en zowel geschikt voor Franstaligen als voor Nederlandstaligen, geïnteresseerden moeten zich enkel even inschrijven. De organisatie wil ook kwetsbare groepen aanspreken en bereiken via lokale vzw’s. Op 11 juli treedt Jaune Toujours op. Dit alles rekening houdend met de nog steeds geldende veiligheidsmaatregelen.

Laurelle, groen woonproject

Projectontwikkelaar Antonissen Development Group bouwt binnenkort op de site van de voormalige bandencentrale 38 appartementen en twee commerciële ruimtes. Zo’n 35% van de totale oppervlakte wordt groene ruimte.

30062020Laurelle_Laken
© Bereal
| Groen woonproject Laurelle

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?