Technoclub Fuse organiseert zomerterras op Thurn & Taxis

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ radio

De nachtclub Fuse opent op 9 juli een zomerterras met dj-sets op de terreinen van Thurn en Taxis. Het concept Plein Air by Fuse houdt uiteraard rekening met de social distance maatregelen en heeft een maximumcapaciteit van 200 personen.

“Zoals alle clubs en festivals kunnen onze normale activiteiten niet doorgaan door de coronamaatregelen,” aldus Andy Walravens, verantwoordelijke bij Fuse. “En omdat we geen buitenlocatie hebben om activiteiten te organiseren, gingen we samen met het Brussels Gewest op zoek naar een oplossing. Het team van Thurn en Taxis bood ons een prachtige openluchtlocatie tussen hun gebouwen aan.”

Festivalgevoel

Het concept van de Fuse heet Plein Air by Fuse en opent op donderdag 9 juli de deuren. Het zomerterras wordt “een groene oase in een industriële setting”. Tijdens de dj-sets en live optredens zullen bezoekers kunnen genieten van een cocktail of een hapje van verschillende food trucks. “We willen de Brusselaars, die door de coronacrisis in het land moeten blijven, een echt festivalgevoel geven,” klinkt het verder bij Walravens.

Op het programma staat niet alleen techno en house. Ook andere genres zoals hiphop, jazz en reggae komen aan bod. Onder andere Pierre en blackwave staan in de line-up voor de eerste week. Nieuwe namen worden voor de rest van de zomer week na week bekendgemaakt.

C12 en Moodfamily

De Fuse nodigt ook andere culturele organisaties uit om hen te steunen in deze harde tijden. “Niet alle organisaties hebben het vermogen om uit het niets activiteiten op te starten,” besluit Walravens. “Daarom laten we lokale muziekorganisaties zoals C12 en Moodfamily onze zomerbar hosten. Niet alleen muziekorganisaties, maar ook andere Brusselse kunstenaars krijgen de kans om hun kunnen te tonen. Zo krijgt iedereen een financieel duwtje in de rug om door deze moeilijke periode te komen.”

Plein Air by Fuse is vanaf donderdag 9 juli open voor het publiek. Meer details vind je hier. Reserveren is noodzakelijk, en per "shift" is er plaats voor 200 personen. De zomerbar van Fuse wint in ieder geval al zeer snel aan populariteit. Het openingsevenement telt nu al meer dan 5.000 geïnteresseerden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?