Les Nuits Botanique opnieuw verplaatst naar het najaar

TRO
© BRUZZ
18/03/2021

Festival Les Nuits Botanique wordt ook dit jaar verplaatst naar het najaar vanwege de coronacrisis. Vorig jaar ging het festival uiteindelijk door in oktober. Dit jaar wordt op september gemikt.

Net als vorig jaar gooit de coronacrisis roet in het eten voor Les Nuits Botanique. "Bijna obsessief bleven we erin geloven om de muziek weer in het park en in onze zalen te doen weerklinken," communiceert de organisatie. "Het was immers in oktober gelukt om ondanks de moeilijke omstandigheden een festival te organiseren. Nu moeten we alsnog de strijd staken."

Vorig jaar ging het festival uiteindelijk door in oktober. Dit jaar wordt als nieuwe datum 8 tot en met 26 september naar voren geschoven. "Laat het voor artiesten, publiek en sector het moment zijn om eindelijk weer samen te komen."

Ondertussen worden in de Botanique nog wel residenties en livestreamconcerten georganiseerd. Vrijdag wordt er gestart met Still (a)live at Museum, een concept waarmee muzikanten en dj’s uitgenodigd worden om een bezoek aan de lopende tentoonstelling van Cécile Massaert van muziek te voorzien.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni