Lichtfestival Bright Brussels van start gegaan

© Belga - BRUZZ
11/02/2022

Het lichtfestival Bright Brussels is donderdagavond in aanwezigheid van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en zijn ministers Sven Gatz (Open VLD), Elke Van den Brandt (Groen) en voorzitter van visit.brussels Cécile Jodogne op gang geschoten. De nieuwigheid dit jaar is dat de Flageywijk ook belicht wordt.

Het Brusselse lichtfestival biedt de kijklustigen dit jaar opnieuw een goedgevuld parcours vol schittering en spektakel met een twintigtal installaties en lichtshows in de Europese wijk, de Koningswijk en nu ook de Flageywijk. Binnen- en buitenlandse kunstenaars mogen zich in de hoofdstad komen uitleven en de bezoekers verwonderen tijdens deze winterse periode.

In de nieuwe trekpleister, de Flageywijk, komen er installaties in de Ter Kamerenabdij, de Koninklijke Tuin en op het Heilig-Kruisplein. In de Europese wijk worden het Jubelpark en het Leopoldpark verlicht met verschillende installaties en in de Koningswijk zijn het Museumplein en het Warandepark niet te missen.

Het is dit jaar niet enkel kijken, maar ook beleven tijdens Bright. In het Warandepark vindt bijvoorbeeld de Sibelga Light Market plaats. Een markt van meer dan 300 vierkante meter die gewijd is aan het herstellen van beschadigde lampen en de verkoop van tweedehandslampen. Voor Bright Brussels openen verschillende musea 's avonds hun deuren, belicht de MIVB enkele trams en plaatst het een installatie in metrostation Schuman en worden er avondwandelingen gehouden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni