Live Nation verdedigt keuze om concert Angèle door te laten gaan

© rv

Het optreden van Angèle zondagavond in Paleis 12 is gewoon doorgegaan, ondanks het hevige stormweer. De beslissing stuitte op onbegrip bij de concertgangers. Organisator Live Nation zegt dan weer dat het aantal mensen dat niet is komen opdagen, verwaarloosbaar is.

"Overal wordt ons gevraagd binnen te blijven, en extra waakzaam te zijn als we toch de baan op moeten. Het is onverantwoord om duizenden mensen op te trommelen voor het concert in zo'n weersomstandigheden," klinkt het bijna unaniem op Facebook, onderaan de aankondiging van Paleis 12 dat het concert toch doorgaat.

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) riep zondagochtend inderdaad ook op om zeer waakzaam te zijn, binnen te blijven en "enkel naar buiten te gaan als het echt moet!"

Maar volgens concertorganisator Live Nation gaat het om een storm in een glas water. "We houden altijd rekening met de veiligheid", zegt Teddy Hillaert. "Maar we hebben geen enkel officieel bericht gekregen van de overheid dat er geen concerten konden doorgaan."

Diezelfde avond waren er inderdaad nog andere concerten in de AB, het Kaaitheater en was er de vakantiebeurs, enkele paleizen verder.

"We begrijpen dat er mensen zijn die nu het voorlopig laatste indoor concert van Angèle hebben gemist, en dat dit heel frustrerend moet zijn. Maar het aantal mensen dat niet is komen opdagen is verwaarloosbaar", gaat Hillaerts verder. Een groot deel van zij die er online nu zo'n commotie rond maken, hadden wellicht niet eens een ticket", besluit hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?