Meer zonnepanelen en strengere maatregelen tegen afval op Paradise City

MVDH
01/06/2023

Het dance- en technofestival Paradise City in Perk (Steenokkerzeel), dat eerder al werd uitgeroepen tot een van de groenste festivals ter wereld, wil zijn klimaatambities in de komende editie nog verder aanscherpen. De organisatie bouwt daarom een zonnepanelen-eiland voor het Kasteel de Ribaucourt dat moet instaan voor de helft van het energieverbruik tijdens het festival.

Vorig jaar kon Paradise City zich al op de borst kloppen dat het aandeel zonne-energie in zijn verbruik was verdubbeld tot 20 procent dankzij een enorm zonnepanneel van 170 vierkante meter. Dit jaar wil de organisatie daar nog een schepje bovenop doen. Door gebruik te maken van 90 extra zonnepanelen en drie batterijcontainers wordt het aandeel zonne-energie opgedreven tot 50 procent.

Die zullen worden geïnstalleerd op een soort “eiland” voor het kasteel de Ribaucourt. In totaal komt daar 435 vierkante meter aan zonnepanelen waarmee de Contrast Stage en diverse bars rechtstreeks van stroom voorzien zullen worden.

In 2025 wil Paradise City het eerste festival in België worden dat uitsluitend op hernieuwbare energie draait. Het festival in Steenokkerzeel zet naast groene energie daarom ook fel in op onder meer recyclage en lokaal voedsel. Zo is een opvallende maatregel om de camping proper te houden de invoering van een waarborg die festivalgangers pas terugkrijgen als ze hun afval netjes inleveren.

Paradise City zal dit jaar plaatsvinden van 30 juni tot en met 2 juli plaats in de tuinen van het kasteel. De line-up bestaat uit meer dan 115 dj's en muzikanten. In totaal zullen zij zes podia ter beschikking hebben.

770797a6-paradisecity2.jpg

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Events & Festivals, Paradise City, zonnepanelen, klimaatneutraal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni