MIVB zet pendelbussen in voor Brussel Brost

pendelbussen_MIVB.png
© MIVB
| De bussen zullen pendelen van Paleis 12 naar Montgomery en De Brouckère.
© MIVB
| De bussen zullen pendelen van Paleis 12 naar Montgomery en De Brouckère.

Studentenfestival Brussel Brost viert vandaag het begin van het nieuwe academiejaar in Paleis 12. De MIVB zet daarvoor twee pendelbussen in van het evenement naar De Brouckère en Montgomery. De bussen rijden tot 3.30 uur ’s nachts zodat festivalgangers veilig naar huis kunnen.

Voor deze 13de editie bundelt Brussel Brost haar krachten met de MIVB om de deelnemers veilig thuis te brengen. Er zijn twee pendelbussen: Shuttle A rijdt om de 10 minuten naar De Brouckère en shuttle B om de 12 minuten naar Montgomery.

Er zullen twee verschillende trajecten naar de studentenwijken worden afgelegd, de bus van Montgomery rijdt via Jette, de kleine ring en Elsene, en die van De Brouckère via de Noordwijk. Ze rijden vanaf 00.30 uur en de laatste vertrekken zijn gepland om 3.30 uur aan Paleis 12.

Heenweg

Het festival Brussel Brost vindt plaats in Paleis 12, dat gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer. Festivalgangers kunnen metrolijn 6 of buslijn 83 naar de Heizel nemen, tramlijnen 3 en 7 naar Esplanade of tramlijn 9 naar Koning Boudewijn. Dé manier dus om zich niet alleen milieuvriendelijk maar ook voordelig te verplaatsen, want studenten en jongeren van Brussel tot 24 jaar kunnen profiteren van een jaarabonnement op het MIVB-net voor maar 12 euro per jaar, wat neerkomt op 1 euro per maand.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?