Muziek stopt voor danstempel La Tentation

Danszaal La Tentation in de Lakensestraat.

Geen salsa, bachata of forró meer in de majestueuze zaal aan de Lakensestraat. De vzw Centro Galego de Bruxelas – La Tentation ging op 16 oktober failliet. Het bedrijf staat nu onder curatele van advocaat Luc Lemaire. Wat er met het gebouw zal gebeuren, is nog niet duidelijk.

De facebookpagina bestaat niet meer, en al sinds juni worden op de website van La Tentation geen nieuwe evenementen meer aangekondigd. Op 16 oktober ging de vzw Centro Galego de Bruxelas – La Tentation officieel failliet, zo bevestigt handelsinformatiebureau Graydon.

De precieze reden voor het faillissement is niet duidelijk, maar blijkbaar had de vzw al van bij het ontstaan problemen met de RSZ-administratie. "Dat doet vermoeden dat er ook andere financiële problemen waren," klinkt het bij Graydon. Centro Galego de Bruxelas staat nu onder curatele van advocaat Luc Lemaire.

Uit het vuur gered

De culturele ontmoetingsplaats La Tentation is al meer dan twintig jaar een begrip in Brussel. De magnifieke zaal aan de Lakensestraat was ooit een bekende stoffenwinkel, maar ging in 1989 net niet in de vlammen op. Het gebouw lag er jarenlang verlaten bij, tot Galicische Brusselaars de boel in 1997 renoveerden en heropenden.

Van cultuurcentrum voor Galiciërs groeide La Tentation uit tot divers ontmoetingsoord voor Brusselaars van alle windstreken. Onder Marisol Palomo, Etterbeekse dochter van Spaanse migranten, ontving La Tentation werelddansen allerhande, van cumbia tot rockabilly. Ook concerten, expo’s en festivals passeerden de revue. De zalen werden eveneens verhuurd voor privé-evenementen.

Sinds enkele jaren namen Marisols nichtjes Noémi Palomo Diaz (zus van zangeres Ana Diaz) en Emilie Boumal de leiding over. Maar financiële problemen deden de danstempel de das om.

forrobal_in_la_tentation_c_benjamin_tollet_cmyk.jpg
© Benjamin Tollet
| Op de allereerste editie van Forró da Lua in La Tentation.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?