Nationaal Orkest samen met Zwangere Guy op vierde United Music of Brussels

© Kevin Van den Panhuyzen
| Zwangere Guy

De muzikanten van De Munt, het Belgian National Orchestra en Bozar trekken op 7 september opnieuw door de Brusselse straten voor de vierde editie van United Music of Brussels.

Van 14.00 tot 19.00 uur kunnen voorbijgangers genieten van onverwachte muzikale tussenstops op verschillende locaties, onder meer in het Paleis voor Schone Kunsten, op het Muntplein, het stadhuis, het Beurscafé en de Ancienne Belgique. De aftrap wordt gegeven in de Bozar door de blazers van het Belgian National Orchestra met het Concerto for Cello and Wind Orchestra van Friedrich Gulda. Special guest daarbij is Zwangere Guy.

In het Koninklijk Salon kan je daarna onder meer gaan luisteren naar "bijzondere popharpen" uit karton. In de Ravensteingalerij spelen muzikanten Aubade, een choreografisch concerto voor piano en kamerorkest van Francis Poulenc. Daarnaast kan je achter de schermen gaan kijken van De Munt en genieten van 'Juliet Letters' van Elvis Costello in de Music Village. Ook in de Ancienne Belgique staat voor de gelegenheid klassiek op het programma.

Meer info op unitedmusicofbrussels.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?