Nieuwjaarsfeest aan Atomium begint om 21.30 uur

© michaeluytersp

Wie het vuurwerk aan het Atomium wil zien, moet er op tijd bij zijn. Het feest begint er al om 21.30 uur en de laatste toeschouwers worden om 23 uur binnengelaten.

Vanaf 21.30 uur zorgt dj Simon LeSaint voor muziek en moeten lichtanimaties voor de nodige sfeer zorgen, tot het aftelmoment is afgebroken. Daarna volgt een vuurwerkspektakel, dat achttien minuten zal duren, waarna Simon LeSaint verder plaatjes draait tot 1 uur.

De feestsite aan de Heizel zal vanaf 21.30 uur toegankelijk zijn. Wie het vuurwerk wil zien, moet ten laatste om 23 uur aan een ingang staan. Feestvierders kunnen de site betreden via de Bouchoutlaan, de Atomiumlaan, de Dikkelindelaan en het Sint-Lambertusplein.

Aan die ingangen zullen er veiligheidscontroles plaatsvinden. Rugzakken, grote voorwerpen en glazen voorwerpen zijn verboden, laat organisator Brussels Major Events weten. De organisator raadt iedereen aan om met het openbaar vervoer te komen.

Vanaf middernacht zal het MIVB-net gratis zijn. De Noctis-bussen zullen rijden van 0.30 tot 5 uur. Wie toch met de wagen komt, kan de auto vanaf 17 uur gratis op parking C laten staan. De Eeuwfeestlaan, de Esplanade en de Miramarlaan, de Keizerin Charlottelaan, de Boechoutlaan en de Atomiumlaan zullen van 31 december om 7 uur tot 1 januari om 5 uur afgesloten zijn voor het verkeer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?