Op oudejaarsnacht gratis openbaar vervoer vanaf middernacht

© MIVB

De MIVB versterkt en verlengt haar metro-, tram- en nachtbussen op de Noctislijnen op oudejaarsnacht. Vanaf middernacht tot aan de start van de dienst op woensdag 1 januari is het openbaar vervoer gratis, zodat alle reizigers zonder zorgen het nieuwe jaar kunnen inzetten, luidt het.

De MIVB maakt dat er op oudejaarsnacht liefst 500 chauffeurs klaar staan om de duizenden mensen te vervoeren naar het feestgedruis in de stad. Om het vuurwerkspektakel te kunnen bijwonen, zal metrolijn 2 (Simonis-Elisabeth) verlengd worden en ook tot aan de Heizel rijden.

Op lijn 6, die ook de halte Heizel bedient, is er tussen 20 uur en 23.30 uur elke vijf minuten een metro en tussen 23.30 en 2.00 uur elke drie minuten. Zo kunnen veel mensen zich gemakkelijk naar en van het Atomium verplaatsen. Op de metrolijnen 1 en 5 rijdt er vanaf 20 uur om de tien minuten een metro. Alle metrolijnen zullen tot 2 uur 's morgens rijden.

Vuurwerk

De trams zullen tot 2.15 uur rijden. Tussen 22 uur en 1.45 uur 's ochtends worden er voor de toeschouwers van het vuurwerk ook extra trams ingelegd op lijn 7, tussen de haltes Eeuwfeest en Buyl, en op lijn 51, tussen de haltes Stadion en Lemonnier.

De frequentie van de Noctisbussen zal op oudejaarsnacht eveneens versterkt worden. De nachtbussen rijden tot 5 uur en ook buslijn 89 rijdt tot 2 uur 's morgens. Het hele Noctisnet wordt die nacht uitgebaat met gelede bussen om de reizigers meer plaats en comfort te bieden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?