Ook Couleur Café gaat dit jaar weer niet door

Bekijk ook de afspeellijst: vrijdag 2 april 2021

Het jaarlijks muziekfestival Couleur Café zal dit jaar opnieuw niet plaatsvinden. Vorig jaar moest het voor het eerst worden afgeblazen vanwege corona, dit jaar is het opnieuw raak. Richtlijnen vanuit de overheid bleven uit en inmiddels is het niet meer mogelijk om het festival begin deze zomer nog te laten plaatsvinden, aldus de organisatie.

Couleur Café stond gepland in het laatste weekend van juni. De organisatie vroeg al langer concrete richtlijnen van de overheid. "Een driedaags festival organiseren voor meer dan 70.000 personen vereist meerdere maanden intensief werk. De tijdsnood en huidige sanitaire situatie maken het voor ons nu materieel en artistiek onmogelijk om nog een volwaardig festival op poten te zetten", klinkt het.

De tickets voor 2020 en 2021 blijven geldig voor Couleur Café 2022. Volgend jaar op 24 juni hoopt de organisator dat de poorten van Couleur Café weer opengaan onder het Atomium. Alle tickethouders zullen binnenkort persoonlijk op de hoogte gebracht worden van de mogelijkheden.

Alternatief in de maak

Het bleek financieel en artistiek niet mogelijk om het festival op een andere manier te laten plaatsvinden. "Het laatste wat we willen, is u na het lange wachten een flauw afkooksel van uw favoriete festival presenteren," klinkt het. De laatste maanden werkt Couleur Café wél aan een alternatief voor deze zomer. Hoe dit gloednieuwe concept vorm zal krijgen, is nog niet bekend.

De beslissing om Couleur Café niet te laten doorgaan dit jaar heeft een impact op de financiële en geestelijke gezondheid van het team, tientallen freelancers, honderden leveranciers, muzikanten en artiesten, restauranthouders, de hotels, talloze verenigingen en meer dan duizend vrijwilligers, herinnert de organisator.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?