| Beelden zoals deze, van Couleur Café 2019, lijken voorlopig ver weg.

Couleur Café vraagt duidelijkheid: 'Het wordt krap'

TRO
© BRUZZ
11/03/2021

Vooralsnog staat Couleur Café gepland in het laatste weekend van juni. De organisatie van het festival begint echter krap te worden, nu nog altijd onduidelijk is of en in welke vorm het kan doorgaan. "Het zou goed zijn om wat concrete richtlijnen van de overheid te krijgen."

Via een Instagram-post laat Couleur Café weten dat het momenteel nog altijd onduidelijk is of en in welke vorm het festival kan doorgaan. "De overheid had een beslissing midden maart beloofd. Dat is nu uitgesteld tot begin april. Om eerlijk te zijn: dat gaat krap worden."

Als een van de eerste festivals van het seizoen, van 25 tot 27 juni, begint de tijd te dringen voor Couleur Café. "We wachten af," zegt Irene Rossi, woordvoerster van het festival. "We kunnen momenteel niet veel meer doen. We kunnen ook niets anders programmeren zolang de overheid niets meedeelt."

Draaiboek

Tussen de lijnen van het Instagram-bericht valt wel te lezen dat het zeer moeilijk wordt voor Couleur Café. "De overheid moet beseffen dat een groot evenement voor 70.000 mensen niet zomaar omgegooid kan worden. We hebben onze tijd nodig." Wordt er al over alternatieven nagedacht? "We beginnen er stilaan over na te denken. Maar het probleem is dat we werkelijk niet weten wat wel of niet zal mogen. Het is voor ons ook te vroeg om al te denken over verplaatsen van de datum."

Concreet vraagt Couleur Café om een draaiboek zoals dat destijds voor de heropening van de scholen werd uitgerold. "Het zou goed zijn om wat concrete richtlijnen te krijgen van de overheid. Een stappenplan waarbij het aantal besmettingen of opnames gekoppeld wordt aan wat wel of niet kan doorgaan," aldus Rossi.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni