Overzicht: deze zomerse evenementen gaan wel nog door

© Hello Summer
| Hello Summer (archiefbeeld)

Met een nieuwe golf van besmettingen kwamen ook weer strengere maatregelen en moest er in de evenementensector organisatorisch opnieuw wat bijgeschaafd worden. Brussels Summer Festival en de Zuidfoor sneuvelden al, maar enkele festivals en evenementen vonden een creatieve manier om toch door te gaan deze coronazomer: een overzicht.

Hello Summer (3/07 - 30/08)

Afgelopen zomer werd het gratis festival Brussel Bad vervangen door het nieuwe Hello Summer. Dit jaar brengt Hello Summer meerdere Brusselse zomerfestivals coronaproof samen, waaronder: Brussels Games Festival, Brussels Short Film Festival en Couleur Café. Dankzij de samenwerking kunnen enkele plannen van de festivals toch doorgaan op een kleinere schaal. Een groot deel van het programma gaat door in Vaux-Hall, de net gerenoveerde overdekte galerij met rotonde uit 1913 in het Warandepark. Op het programma staat er voor elk wat wils: van theater- en dansvoorstellingen tot poppenkast in het park.

Hide & Seek Festival (23/08 - 29/08)

Elke zomer introduceert Hide & Seek muziek van over de hele wereld in Brussel. Het festival wil muziekliefhebbers verborgen plaatsen in de stad laten ontdekken via concerten. Eind augustus zullen er optredens plaatsvinden in de oude koninklijke ijskelders in Elsene, op het dakterras van de koninklijke bibliotheek en op het kerkhof van Laken. Deze editie kan je zelfs een fietstocht maken met muzikale tussenstops op speciale locaties.

Manchester Plage (5/08 - 29/08)

Recyclart en VK Concerts bundelen deze zomer hun krachten voor het project Manchester Plage. Op de binnenkoer van de oude drukkerij die Recyclart tegenwoordig bezet, ontplooit zich een soort stedelijk strand met pop-up concerten, films en tentoonstelling door VK Concerts. Het festival op de Manchesterstraat in Molenbeek ging eigenlijk al op 1 juli van start, maar de organisatie last deze week een pauze in om het evenement grondig aan te passen aan de huidige situatie. Volgende woensdag gaat het 'strand' weer open en op donderdagen en vrijdagen kan je er ook veganistisch dineren mits registratie.

Horst: Almost Together (17/07 - 31/08)

Als alternatief voor hun groot driedaags festival dat de liefde voor muziek, kunst en architectuur met elkaar combineert, organiseert Horst een reeks kleinere evenementen onder het motto: Almost Together. Op het unieke programma staan zowel restaurant clubs als sleeping concerts. Je kan dus kiezen tussen het boeken van een driegangenmenu met voorstelling in een oud magazijn of een overnachting inclusief ontbijt onder begeleiding van muzikanten. Het festival gaat net zoals afgelopen jaar door op de voormalige militaire site Asiat in Vilvoorde.

Movie Drive

Samen met je bubbel kan je deze zomer klassiekers gaan bekijken zoals Forrest Gump en Home Alone in openlucht. Tour & Taxis organiseert een drive-in bioscoop onder de naam Movie Drive, handig, want in de doorsnee wagen passen toch maar vijf passagiers. Ook te voet of met de fiets ben je welkom om nog tot en met september op het domein een film mee te pikken.

Pool Concerts (2/08 - 30/08)

Volta is een open huis voor beginnende muzikanten, ze organiseren workshops en stellen studio’s ter beschikking. Voor de coronazomer kwamen ze op het idee van Pool Concerts. Op het domein van Volta staat er nog een oude skate bowl oftewel skate pool. In het midden van die betonnen kom zullen de muzikanten optreden, omringd door het publiek dat op de rand en een hogere tribune kan plaatsnemen. Die opstelling zorgt voor een 360° beleving van de concerten en een mooie akoestiek.

PleinAir by Fuse (30/07 - 3/08)

Ook iconische nachtclub Fuse moet de deuren nog gesloten houden, maar komt deze hete week toch naar buiten met openlucht dj-sets. Op de site van Tour & Taxis kan je genieten van de muziek van onder andere Poldoore met een cocktail in de hand.

Een Zomer in Elsene

In Elsene kan je in juli en augustus elke woensdag op het Fernand Coqplein en elke vrijdag in de Akarova buurt een gratis openluchtconcert bijwonen. Het festival is onderdeel van het staycation project van de gemeente en er komen muziekstijlen aan bod van rock tot en met salsa.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?