Paradise City Festival zet nachttreinen in

SD
© BRUZZ
09/06/2022
Updated: 09/06/2022 14.00u

Wie op 1,2 of 3 juli naar Paradise City Festival in Perk gaat, zal naar huis kunnen met de trein. Feestvierders kunnen een plek reserveren op nachttreinen die voor het festival worden ingezet richting Brussel, Gent, Antwerpen of Mechelen.

De treinen vertrekken na de festivaluren vanuit Vilvoorde naar Brussel, Gent, Mechelen en Antwerpen. Een heen-en-weerticket kost 15 euro. Het festival hoopt zo, met steun van de Europese Commissie, Brussels Airport, De Lijn en de NMBS, zo veel mogelijk dansers naar huis te brengen.

De nachttrein is de laatste toevoeging aan het groene mobiliteitsplan van Paradise City dat feestvierders moet ontmoedigen om de auto te nemen, vaak een van de enige opties 's nachts.

Om de festivalgangers vanuit het festival naar het station van Vilvoorde te brengen, worden gratis pendelbussen ingezet van Brussels Airport en De Lijn. Verder wordt fietsen gepromoot voor degenen die dichtbij wonen.

Duurzaam

Paradise City hoopt het aantal bezoekers dat met de auto reist terug te dringen van 59 procent naar 40 procent, om zo de CO2-voetafdruk van het festival met 10 procent te verminderen. Zo wordt ook het artiestenvervoer uitsluitend met elektrische voertuigen georganiseerd.

Paradise City profileert zich als duurzaam festival en werd in januari nog uitgeroepen tot een van de groenste festivals ter wereld door A Greener Festival, een ngo die jaarlijks de duurzaamheid en de impact op het milieu van festivals onderzoekt.

Op 1, 2 en 3 juli komen onder meer DJ Tennis, Shanti Celeste, Dixon, Weval, Kerri Chandler en, Octo Octa naar het festival aan het Kasteel van Ribaucourt in Perk. Er zijn nog tickets beschikbaar voor vrijdag, zondag of het volledige weekend.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni