Paradise City klokt af op 21.500 festivalgangers

Paradise City
© rv
© rv

Er komt voorlopig geen einde aan de groei van Paradise City. Het festival met elektronische muziek in Steenokkerzeel klokte zondagavond af op 21.500 bezoekers in drie dagen. De ecologische troeven werden extra in de verf gezet.

In het feeƫrieke kader van het Kasteel de Ribaucourt in Perk, deelgemeente van Steenokkerzeel in Vlaams-Brabant, vierde Paradise City de vijfde verjaardag. Het driedaagse evenement lokte vrijdag 6.000 bezoekers.

Op zaterdag was het festival met 8.500 dagtickets uitverkocht. Zondag kwamen daar nog eens 7.000 festivalgangers bij. Ter vergelijking: de derde editie in 2017 was goed voor 12.500 passanten aan de kassa, de vierde editie in 2018 kreeg 18.000 mensen over de vloer.

"We blijven trouw aan het concept van de start in 2015: een mix van de beste elektronische muziek en een zo beperkt mogelijke ecologische voetafdruk", zeggen de organisatoren. Het festival werd dit jaar uitgebreid met een vierde podium. Daarop waren 65 acts te bewonderen.

CO2-neutraal

Meer dj's dan livebands, waardoor Paradise City meer weg heeft van een openluchtfuif dan van een festival. Paradise City wil het meest groene festival van het land zijn. Daar slaagt het wel in. De festivalgangers, overwegend jongeren, vinden het ecovriendelijke aspect zeker even belangrijk als de muziek. Er stonden 147.000 herbruikbare drinkbekers op hen te wachten. De podia werden voor honderd procent uit gerecycleerd materiaal opgetrokken.

Om CO2-neutraal te zijn was het in de restaurants en foodtrucks vergeefs zoeken naar enig vlees. Goed nieuws ook voor de schoonmaakploegen: er gingen 10.000 draagbare asbakken over de toonbank.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?