Paradise City waarschuwt festivalgangers voor druggebruik

© rv

Paradise City, het elektro- en dancefestival in Perk (Steenokkerzeel), heeft haar bezoekers gewaarschuwd voor druggebruik. De melding werd via de festivalapp uitgestuurd, nadat enkele mensen bij de EHBO-post waren binnengebracht na overmatig druggebruik.

“Er waren een aantal incidenten en we vonden het belangrijk om de mensen ervan bewust te maken dat ze best voorzichtig zijn en elkaar in het oog houden,” legt festivalorganisator Gilles De Decker uit. “Dat past in onze strategie en die van de politie om daar open over te communiceren. De doelstelling is om onze festivalbezoekers zo goed mogelijk te beschermen.”

De incidenten gaan voor alle duidelijkheid niet om vechtpartijen of andere vormen van geweld. “Er is geen ruzie op Paradise City,” licht De Decker toe. “De aanleiding om onze boodschap via de app uit te sturen was een persoon die zwaar onder invloed was van drugs.”

‘Geen weet van gevaarlijke drugs’

“Veel mensen bekijken de app en lezen dat bericht, waarna ze toch even checken hoe het met hun vrienden gaat.” De boodschap van Paradise City is dus vooral preventief.

Of er ook gevaarlijke drugs circuleren, zoals de xtc-pillen met dodelijke hoeveelheden MDMA begin juni op dancefestival Extrema Outdoor (XO) in Houthalen-Helchteren, kan De Decker niet zeggen. “Wij doen geen tests en er zijn ook geen pillen geanalyseerd. We kiezen ervoor om via onze festivalapp transparant te communiceren en te wijzen op het gevaar van drugs.”

Elektro- en dancefestival Paradise City vindt nog tot en met vandaag plaats aan het kasteel van Ribaucourt in Perk (Steenokkerzeel). Het festival staat bekend om zijn ecologische en duurzame karakter.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?