1748 kortje 2

Poëzie en astronomie komen samen in het Planetarium in Brussel

© Belga
25/08/2022

In het Planetarium aan de Heizel in Brussel vindt op 9 en 10 september het Brussels Planetarium Poetry Fest plaats, een unieke formule aan waarbij literatuur en poëzie wordt gecombineerd met astronomie. 'Woord in de ruimte' is het thema van deze negende editie van het poëziefestival.

Op het Brussels poëziefestival laten tien dichters uit Brussel, België en van over de hele wereld hun licht schijnen op de thema's van deze tijd, terwijl ze onder een koepel van sterren en planeten staan. De technische mogelijkheden van het vernieuwde planetarium doen de bezoekers niet enkel duizelen van woorden, maar ook van het heelal. De verschillende artiesten die optreden hebben al ervaring met virtual reality en zullen handig gebruikmaken van de projecties op de koepel van het Planetarium.

De projecties bestaan uit 3D projectiemodellen, foto's en films van kunstenaars of resultaten van wetenschappelijk onderzoek. Studenten van het onderzoeksplatform MAXlab van de AP Hogeschool creërden onder begeleiding van de technicus van het Planetarium speciaal voor het poëziefestival enkele projecties.

De performances van het Brussels Planetarium Poetry Fest vinden op 9 en 10 september plaats vanaf 19.15 uur. Tickets zijn te verkrijgen via www.poetryfest.brussels.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni