| The Rolling Stones zullen op 11 juli in het Koning Boudewijnstadion staan.

The Rolling Stones krijgen Koning Boudewijnstadion voorlopig niet vol

JDK
08/04/2022

The Rolling Stones treden deze zomer op in het Koning Boudewijnstadion. Maar in tegenstelling tot het Amsterdamse concert, waar alle tickets op vijf minuten de deur uit waren, is de Brusselse show van de Stones nog steeds niet uitverkocht.

Toch zal Mick Jagger, frontman van de legendarische rockband, waarschijnlijk niet voor lege stoelen moeten zingen. “Het stadion zal tegen 11 juli zeker en vast uitverkocht zijn”, beweert de woordvoerster van concertorganisator Greenhouse Talent. “90 procent van de tickets zijn verkocht en momenteel gaan er nog dagelijks kaartjes de deur uit.”

Op Ticketmaster, het verkoopplatform van de tickets, is te zien dat er inderdaad al heel veel tickets weg zijn, vooral de centrale zitplaatsen verkopen goed. Wie nog een plekje wil bemachtigen zal naar de zijkanten of staanplaatsen moeten uitwijken.

De populairste plaatsen zijn die in categorie 1 en 2. “In die categorieën zijn bijna alle tickets weg”, geeft Greenhouse Talent aan. Die zitplaatsen gaan over de toonbank voor een prijs van respectievelijk 169 en 249 euro.

Dure vogels

In verband met de prijzen ontstond bij de start van de verkoop veel commotie. Het goedkoopste ticket kostte 149 euro, in Amsterdam was dat 'slechts' 84 euro, in Madrid zelfs maar 50.

De concertorganisator verwees naar de hoge gage van de Stones en het relatief kleine Koning Boudewijnstadion, maar introduceerde wel snel nog een extra ticket van 99 euro, met zitplaats schuin achter het podium. Die zijn ondertussen volledig uitverkocht.

Vergelijking met Amsterdam

Het is volgens Greenhouse Talent nutteloos om de verkoop in België te vergelijken met die van Nederland. "Concerten zijn altijd sneller uitverkocht bij onze noorderburen", geeft de woordvoerster aan.

Toch lijkt het hier zelfs naar Belgische normen traag te gaan. Zo waren de concerten van Coldplay, ook in de zomer en in het Koning Boudewijnstadion, wel in een mum van tijd uitverkocht. En ook bands als Rammstein en U2 doen daar doorgaans maar vijftien minuten tot anderhalf uur over.

De Stones zijn eind de zeventig. Verwacht wordt dat dit de laatste keer is dat fans de band live aan het werk zullen kunnen zien in België.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni