Special Olympics Belgium lanceert tweede Virtuele Spelen

© Special Olympics Belgium
| De Special Olympics Belgium Virtuele Spelen werden geopend met een Torch Run.

Special Olympics Belgium (SOB) organiseert samen met gaststad Brussel voor de tweede keer de Virtuele Spelen. Manneken Pis werd voor de gelegenheid gekleed in de SOB-kleuren en de Vlam van de Hoop werd aangestoken door Benoit Hellings, schepen van Sport.

Special Olympics Belgium, de organisatie voor atleten met een verstandelijke handicap, lanceert voor de tweede keer de Special Olympics Belgium Virtuele Spelen. Het evenement gaat door op vrijdag 14 mei en is een alternatief voor de fysieke Nationale Spelen.

De organisatie wilt van deze tweede editie van de Virtuele Spelen het grootste online, inclusief evenement van Belgiƫ maken. Iedereen kan gratis meedoen aan elf disciplines en zelf bepalen hoe intensief, met welk materiaal, wanneer of met wie ze deelnemen.

Manneke Pis, SOB
© Special Olympics Belgium
| Manneke Pis werd voor de gelegenheid gekleed in de SOB-kleuren

Philipe Close, burgemeester van Brussel, en Benoit Hellings, schepen van sport, ondertekenden vandaag het solidariteitscharter in naam van Stad Brussel. Zo willen ze de samenwerking met Special Olympics Belgium officialiseren. Naast Brussel ondertekenden nog acht andere steden en gemeenten het charter. "Het is een eer voor onze stad om de aftrap te mogen geven van deze editie," vertelt burgemeester Close. "Met zijn 184 nationaliteiten is Brussel de tweede meest kosmopolitische stad ter wereld, na Dubai. Het creƫren van samenhorigheid verbinding en gezonde burgers is daardoor een uitdaging, waar sport een belangrijke rol in speelt."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?