Tomorrowland en Rock Werchter organiseren festival aan Atomium

CD
© BRUZZ
26/01/2022
Updated: 26/01/2022 17.39u

Tomorrowland en Rock Werchter slaan de handen in elkaar voor een gloednieuw tweedaags festival in Brussel. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei vindt CORE Festival plaats in het Ossegempark.

Het nieuwe CORE Festival zal twee dagen van ‘s middags tot rond middernacht een line-up brengen op vier verschillende podia verspreid in het Ossegempark. Diverse genres komen aan bod: quality indie, hiphop, electronica, hyperpop en alternative dance. De exacte line-up wordt binnenkort bekendgemaakt.

Met het Ossegempark kiezen de organisatoren voor een prachtig en schilderachtig natuurdomein in Brussel, centraal gelegen aan de voet van het Atomium op het Heizelplateau. “Het is een bewuste keuze om CORE Festival naar de rand van de stad te brengen en bezoekers vinden in Brussel een breed en gevarieerd aanbod aan hotels en overnachtingsmogelijkheden,” laten de organisatoren weten.

25.000 bezoekers per dag

De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) is bijzonder verheugd met het nieuw initiatief in zijn stad: “Wij zijn fier dat Tomorrowland en Rock Werchter, twee van de belangrijkste spelers in de muziekwereld, naar Brussel komen met dit nieuw concept. Een totaalervaring van muziek, kunst en natuur. Brussel feest en geeft zo ook opnieuw zuurstof aan de evenement-, cultuur- en hotelsector.” De organisatoren verwachten tot 25.000 bezoekers per dag, zowel Belgische als internationale festivalgangers.

De voorverkoop start op 23 februari om 11 uur, de algemene ticketverkoop begint op 24 februari. Pre-registreren kan vanaf vandaag via corefestival.com. Een dagticket is er vanaf 67 euro, een weekendticket vanaf 123 euro. Er zullen ook VIP-tickets en packages inclusief hotelovernachting aangeboden worden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni