Voertuigen van James Bond palmen vanaf december Paleis 1 op de Heizel in

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 17 oktober 2022

Een vijftigtal iconische en exclusieve voertuigen van het Britse personage James Bond komt van 9 december 2022 tot 14 mei 2023 naar Brussel tijdens de tentoonstelling Bond in Motion. De bezoekers leren er ook hoe de spectaculaire scènes en stunts met de voertuigen tot stand kwamen.

James Bond bestaat 60 jaar op het grote scherm. In 1962 kwam de eerste film Dr. No uit en dat wordt in Brussel groots gevierd. Nadat de tentoonstelling Bond in Motion eerder te zien was in Londen en Los Angeles is het nu de beurt aan Brussel.

Aan de hand van een vijftigtal voertuigen wordt de bezoeker ondergedompeld in het universum van 007. De expo toont naast heel wat auto's, motoren, boten, helikopters, een jetpack en zelfs een metrostel die doorheen de 25 films van James Bond werden gebruikt. Ze komen recht van de set. De Aston Martin DB5 mag natuurlijk niet ontbreken.

Aan de hand van decorstukken en andere objecten wordt getoond hoe de bekende actiescènes gemaakt werden. De 6.000 m2 van Paleis 1 wordt ingedeeld volgens de vier thema's water, aarde, lucht en vuur. Dat laatste staat garant voor de explosieve situaties waarin de Britse geheime agent zich regelmatig bevindt.

Daarnaast is er een grote British Bar waar de typische vodka martini van James Bond, "shaken, not stirred", geserveerd wordt.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?