Volg Core live bij BRUZZ: dit was dag 1

© BRUZZ
25/05/2022
Updated: 27/05/2022 06.54u
Core Festival 2022
© Cato Beljaars | Core Festival 2022

Achter het nieuwe CORE Festival zitten de organisatoren van Rock Werchter en Tomorrowland. De voorbije maanden werden regelmatig namen gelost van artiesten die zullen optreden. Ondertussen is de volledige line-up bekend.

Het festival gaat vrijdag van start in het Ossegempark aan de voet van het Atomium. BRUZZ is er bij op deze eerste editie en brengt live verslag uit op BRUZZ radio, online en via onze sociale media.

Het is al even voorbij etenstijd... en we hadden het er daarnet over, de eetkraampjes van Core! Wat hebben de festivalgangers gegeten vandaag? De bezoekers zeggen dat de hamburgers zeker heel lekker zijn. Daarnaast is er Italiaans, Midden-Oosters en nog veel meer verschillende soorten smaken te vinden. Volgens reporter Maya zijn het echt wel goeie frieten.

De sfeer zit er zeker en vast nog goed in... en het wordt er steeds maar beter op! Dat is meer dan duidelijk aan de festivalgangers te zien. Reporter Maya gaat even langs om de goeie vibes op te snuiven.

Ja hoor, toch wel veel fans die staan te popelen om het optreden van niemand minder dan... Mura Masa! De Grammy winning producer heeft al met talloze grote namen gewerkt, waaronder A$AP Rocky, Lil Uzi Vert, Charli XCX. Reporter Maya stelt hem nog een aantal laatste vragen vooraleer hij gaat optreden straks. Vanavond belooft zijn eclectische sound het podium in vuur en vlam te zetten!

Naast veel optredens, goed weer en veel drank ontbreekt er nog één belangrijk punt... voedsel! Gelukkig zijn er meer dan genoeg eetstandjes op Core aanwezig. Geniet van de lekkerste hapjes, maar daarvoor moet je wel in de lange rijen wachten! Reporter Maya ging langs om te kijken of de festivalgangers het nog wel volhouden...

De Belgisch-Congolese artieste Lous and the Yakuza heeft geen introductie meer nodig. Momenteel is zij een van de grootste artiesten van ons land. Ze is net ook gesigned bij Roc Nation, het label van Amerikaanse superster Jay-Z. Reporter Maya kreeg de eer om Lous and the Yakuza te interviewen.

Het is de eerste editie ooit van het Core Festival in het Ossegempark. Wat is de eerste indruk van de bezoekers? Reporter Maya interviewt de festivalgangers en vraagt naar hun ongezouten mening.

Elektro-popband Little Dragon staat ook op de line-up vandaag. Reporter Maya kreeg de eer om de band te interviewen voor hun optreden. Little Dragon treedt vandaag op in Brussel, maar daarna moet de Zweedse band vliegensvlug vertrekken naar de luchthaven voor hun volgend optreden.

Peet is geen onbekende voor de Brusselse muziekscène. Je kent hem waarschijnlijk wel van het hip-hopcollectief Le 77. Anders misschien wel van zijn solo mixtape Mecman, of de vele samenwerkingen met Blu Samu, Zwangere Guy, Romeo Elvis... Vandaag opende hij het Core Festival en kreeg onze reporter Maya hem te pakken voor een gezellig interview. Ben je vandaag aanwezig op Core? Dan is de kans groot dat je hem tegen het lijft loopt (en zeker tijdens het optreden van NAS).

Het Core Festival gaat van start! Twee dagen lang wandelt onze reporter Maya voor jou door het Ossegempark. Wat heeft Core allemaal te bieden? Wel, daar kom je enkel en alleen achter als je onze live blijft volgen. Stay tuned en geniet van verschillende artiesten, visuals, en optredens. Alles is te volgen via BRUZZ.be.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie