Voor het eerst in 52 jaar geen ambtenarenbal in AB

© PhotoNews
| In 2018 dansten de feestvierders er nog op los in de Ancienne Belgique.

In het pre-coronatijdperk kwamen medewerkers van de Vlaamse overheid iedere eerste werkdag van het nieuwe jaar samen in de Ancienne Belgique voor het ambtenarenbal. Dit jaar zou de 52ste editie worden, maar corona stak daar een stokje voor. De organisatie stelt het feest uit tot januari 2022.

“We hebben zo lang mogelijk gewacht om een beslissing te nemen. Maar toen we zagen dat de cijfers niet beter werden, hebben we van ons hart een steen gemaakt. Er komt geen ambtenarenbal. Ook niet later op het jaar. Hoewel dat ons in budgettaire problemen brengt. Maar de traditie wil dat we het houden op de eerste werkdag van het nieuwe jaar. Dus dat zal pas in januari 2022 zijn”; vertelt organisaotr Patrick Vanhopplinus aan VRT.

Normaal gezien ontvangt de AB meer dan duizenden mensen op de eerste werkdag van het nieuwe jaar voor het Nieuwjaarsbal van de vzw Kunst en Vrije Tijd, beter gekend als het ambtenarenbal. Van 13 uur tot 22 uur laat dj Fred de ambtenaren op deze dag losgaan, maar dit jaar dwingt corona tot een uitstel van het grote feest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?