Week van het Nederlands: dierentaalkunde, zingend leren en digitale stadsspelletjes

© BRUZZ
01/10/2023

Sinds zaterdag en nog tot 7 oktober zet de Week van het Nederlands de Nederlandse taal in het zonnetje. Daarbij horen diverse activiteiten, ook in Brussel.

De Week van het Nederlands is een samenwerking van Vlaams-Nederlands huis deBuren en de Taalunie. In deze negende editie wordt vooral gefocust op de thema’s “gevoel en emotie” en daar horen zoals ieder jaar tal van activiteiten bij waarvan ook een hele resem in Brussel.

Zo kan je maandag bijvoorbeeld luisteren naar de lezing “Liefdesverklaring aan het Nederlands” van de Roemeense dichteres Mira Feticu of een workshop volgen over inclusief taalgebruik. Of misschien heb je jezelf wel eens afgevraagd waarom sommige nuttige woorden eigenlijk niet bestaan in het Nederlands.

6f2eabeb-weekvanhetnederlands2.jpg

Dan is de boekvoorstelling later in de week van “Het Grote Ontbreekwoordenboek” door taalkundige Ruud Hendrickx en de Nederlandse schrijver Rick de Leeuw echt iets voor jou. Je loopt er gegarandeerd buiten met een bredere woordenschat: van “Hamerglas” of “kapotverbeteren” tot “huicheljuichen” en “sopperen”.

Plonge

Bij de Buren kan je dinsdag dan weer terecht met al je taalvragen. Hoe leren wij spreekwoorden en gezegdes en wat is eigenlijk dierentaalkunde? Taalexperten vertellen het je allemaal. Muntpunt biedt de komende week onder meer een "Gelukkig Zijn Sessie" volgen om al zingend Nederlands te leren en woensdag kan je deelnemen aan het digitale stadsspel "Plonge" van het Huis van het Nederlands.

Daarnaast kan je de volgende dagen nog onder meer leren hoe je je eigen pamflet kan maken, wat je moet doen om helder over wetenschap te communiceren of hoe beter te schrijven. Alle activiteiten zijn gratis. Een overzicht is te vinden op de website van Week van het Nederlands.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni