Vlaams-Nederlands huis voor cultuur en debat deBuren organiseert een debatavond over toxische mannelijkheid bij kinderen en jongeren naar aanleiding van de Netflix-reeks Adolescence. Onder meer auteur en fotograaf Nienke 's Gravemade neemt deel: "We moeten ons inlezen over wat er online gebeurt."
Gesprek met auteur en fotograaf Nienke 's Gravemade.
Na het succes van de Netflix-serie Adolescence: 'We moeten het hebben over onze jongens'
Het succes van de Netflix-serie Adolescence heeft het debat over de gevaren van de manosfeer aangewakkerd. Wereldwijd staan jonge mannen steeds negatiever tegenover gendergelijkheid en de democratische rechtsstaat.
Ook toont een recente Europese studie aan dat jonge mannen geweld tegen vrouwen minder problematisch vinden dan hun vaders en grootvaders. Eerder was dat omgekeerd.
Vlaams-Nederlands huis voor cultuur en debat deBuren organiseert daarom donderdag een gespreksavond. Ze nemen onder meer onder de loep welke rol ouders, scholen, sportclubs of jongerenverenigingen kunnen spelen.
Maatschappelijk probleem
Volgens Nienke 's Gravemade hebben we te lang genegeerd dat jongeren niet alleen thuis en op school opgevoed worden, maar ook online. "Als maatschappij moeten we begrijpen wat er online gebeurt", meent ze. "We moeten ons inlezen om het gesprek aan te kunnen gaan met kinderen en jongeren."
"De reeks brengt de problematiek goed in beeld, maar er alleen naar kijken, lost het probleem niet op. Nu moeten we het gesprek aangaan."
Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , manosfeer , adolescence , deBuren