Zomer in Josaphatpark start met tweedaags Kriekenfeest

josaphatpark.jpg
Elke zomerdag wat te beleven in het Josaphatpark. 'The Park to Be' verandert niets aan z'n succesconcept.
Elke zomerdag wat te beleven in het Josaphatpark. 'The Park to Be' verandert niets aan z'n succesconcept.

Het Kriekenfeest trapt, net als de vorige jaren, de zomeractiviteiten in het Josaphatpark af. Voor het eerst duurt het Schaarbeekse festijn twee dagen lang, en daarna is er elke dag wel wat te beleven.

Het gezellige zomerfeest is al jaren een vaste waarde in de kriekengemeente. Normaal gezien staat Schaarbeek één enkele dag in het teken van de zure kers, maar het evenement is dit jaar voor het eerst uitgebreid naar een weekend vol rood steenfruit. Er staan foodtrucks met kriekentaart, verse vruchten en je kan er ook een fris glaasje appel-kersensap drinken. Zeker geen witte t-shirt aandoen dus.

Het hoogtepunt van het Kriekenfeest is de jaarlijkse kersenpitspuwwedstrijd. Die gaat op zondag om half vier door aan taverne De Melkerij, midden in het park. Je moet wel stevig spuwen om het record te breken, dat staat op een ongelofelijke afstand van 15 meter.

Niet zo'n kersenfanaat? Geen zorgen, er zijn ook springkastelen en een schminkstand. Op zaterdagavond treedt een coverband op, al kunnen we niet beloven dat die hun handen afhouden van Eagle-Eye Cherry of 'Cherry Pie'.

Hele zomer place to be

Na twee sappige dagen vol Schaarbeekse kriek, blijft het Josaphatpark de hele zomervakantie lang je ideale uitvalsbasis. Onder de naam 'The Park to Be' organissert de gemeente elke dag lang wel een evenement in de groene long. Het parkfeest wordt daar steeds meer een vaste waarde in de zomerkalender. Vorig jaar trokken zo'n 15.000 mensen erheen.

Een aantal usual suspects maken ook in 2019 weer hun opwachting op 'The Park to Be'. De populaire openluchtcinema staat op 13 en 14 juli opgesteld en ook het omnisportweekend keert terug. Nieuw zijn de wekelijkse activiteiten. Zo kan je elke donderdag deelnemen aan yogasessies of leer je op woensdag inlineskaten. Als je elke week flink die sessie volgt, kan je het vast tegen het einde van de zomer.

Buurtfeest Boem Patat Josaphat sluit op 7 september de zomer in het park af.

KRIEKENFEEST 29 & 30/6, Josaphatpark
THE PARK TO BE 1/7 > 30/8, Josaphatpark

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?