Zomerbar in Dudenpark keert ten vroegste in 2021 terug

© Biovrac
| Bar Emile in het Dudenpark (archiefbeeld).

In de zomermaanden van 2020 kan je niet terecht bij bar Emile in het Dudenpark van Vorst. Brussel Leefmilieu moet eerst een aantal infrastructuurwerken uitvoeren op de site. In principe keert de 'guinguette' terug in 2021.

Eerder bracht onze redactie dat de vergunning voor ‘bar Emile’ niet verlengd werd, omdat de uitbaters een aantal voorwaarden met de voeten traden. Het gewestelijk agentschap Brussel Leefmilieu, die in zeven van zijn parken zogenoemde guinguettes opende, bevestigt nu ook aan BRUZZ dat er voor 2020 geen nieuwe vergunning zal aangevraagd worden.

Water en elektriciteit

Er moeten eerst infrastructuurwerken plaatsvinden in het Dudenpark, verklaart een woordvoerder van Brussel Leefmilieu. Er ontbreekt vooral een afvoer voor het afvalwater van de kiosk. “De afgelopen jaren werkten we met een tijdelijke oplossing, maar die was niet toereikend waardoor er wat overlast is geweest. We verkiezen een permanente oplossing zodat de kiosk in optimale omstandigheden kan functioneren.”

Aangezien het Dudenpark een geklasseerd park is, nemen de aanvragen en toelatingen voor deze werken heel wat tijd in beslag. Het is niet haalbaar om de werken voor de zomer van 2020 af te ronden. Daarom besliste Leefmilieu Brussel om een jaartje over te slaan. Behalve een adequate waterafvoer, zullen er ook waterleidingen en elektriciteitskabels naar de site getrokken worden.

Voldoende alternatieven

In principe keert de bar Emile terug in de zomer van 2021, als alle werken tegen dan zijn uitgevoerd en er opnieuw een vergunning wordt verleend. De andere zes ‘guinguettes’ beheerd door Leefmilieu Brussel kregen wel groen licht voor 2020. De aanvragen voor 2021 werden intussen ook al ingediend. "We hopen over enkele maanden hierover een antwoord te ontvangen."

De gemeente Vorst heeft begrip voor de infrastructuurwerken. "Het was een geweldige locatie die veel volk lokte. Maar het zijn noodzakelijke werken om de mensen beter te ontvangen", reageert Charles Spapens (PS). De schepen van Evenementen wijst erop dat de Vorstenaar met 'La Guingette du Parc de Forest' en de pop-upbar Aby in de abdij van Vorst voldoende alternatieven heeft in de zomer van 2020.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?