Zwangere Guy geeft startsein Vlaamse feestdag op BRUZZ

© Kevin Van Den Panhuyzen

Vanavond en morgen trakteert BRUZZ u op enkele live-uitzendingen. Volg onze gesprekken met Brusselse kopstukken en blik ‘s avonds terug op de 11 juli-vieringen.

10 juli

20u: Volg op onze site het optreden van onze Brusseleir Van’t Joêr, Zwangere Guy. Met de uitzending van zijn concert in de AB zetten we de vooravond van de Vlaamse feestdag stevig in.

11 juli

12u30: BRUZZ 24 gaat live vanop de Grote Markt met presentator Toon Hendrikx. Hij interviewt minister Dalle (CD&V) en minister-president Jambon (N-VA), nadien is er ook een gesprek met VGC-collegevoorzitter Elke Van den Brandt (Groen). Je krijgt ook nog de beelden van een (nu nog) geheim concert en reportages over wandel- en fietstochten tijdens de Vlaamse feestdag in onze stad.

18u: En 's avonds gaat Margot Otten in gesprek met onder meer Sven Gatz (Open VLD). Maar niet enkel politici passeren de revue. Er is een round-up van de feestelijkheden en een reportage met BRUZZ-reporters die zelf een Nederlandstalig lied proberen te maken, met hulp van Johan Verminnen en Brihang.

Vlaamse feestdag in Brussel

11 juli staat in Brussel gelijk aan 'Vlaanderen feest, Brussel Danst'. Door corona bleven de danspartijen misschien wel uit, maar werd er wel gefeest. BRUZZ volgde zaterdag het feest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?